Председателят на КФН се срещна с Бил Клинтън и ген. Уесли Кларк

  • 20 май 2012 12:43

  • 1075
  • 1
Председателят на КФН се срещна с Бил Клинтън и ген. Уесли Кларк
©

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев посети втория годишен международен форум, организиран от Центъра за глобален диалог и сътрудничество във Виена, съобщиха организаторите.

В качеството си на единствения участвал в събитието представител на българска държавна институция, той проведе срещи с президента Бил Клинтън, генерал Уесли Кларк, доктор Клаус Райдл, президент на Австрийската Централна Банка (АЦБ), както и с управителното тяло на Катарския инвестиционен фонд, начело с неговия президент – професор Ал Меер. Обсъдени бяха редица възможности за привличане на чужди инвестиции у нас, които да генерират приходи за бюджета на България в размер на над 100 милиона евро, чрез които ще бъдат създадени нови работни места. Бяха изнесени презентации на предложенията, с които председателят на КФН се запозна подробно на специално организирани за целта срещи.

"Поемам ангажимент да представя на премиера Борисов набелязаните идеи и възможности за инвестиции в България, като лично ще предам посланията", заяви Мавродиев. С президента на АЦБ той обсъди проблемите в еврозоната – гръцката криза, финансовата стабилност в ЕС, както и други макроикономически теми.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тони

2012.05.20 | 19:53

1
Интересно, дал момченцето с белите чорапки от Хаскьой е споделило своя безценен опит в присвояването на бюджетни средства посредством външни консултанчета към КФН. А и непременно опита с в спазването на трудовото законодателство - плюскане с тези средтва в бар Панорама - с други гладни и ненаситни селски гърла.

Добави коментар

Водещи новини