Българската банка за развитие подготвя удължаване на програмата за физическите лица

25 февруари 2021 12:23

Българската банка за развитие подготвя удължаване на програмата за физическите лица
© Булфото (архив)
335 0

Българската банка за развитие /ББР/ внесе предложение пред Министерството на икономиката за удължаване на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които временно не могат да полагат труд поради пандемията от COVID-19, съобщиха от финансовата институция. Промените са в контекста на усложнената епидемична обстановка и имат за цел осигуряване на допълнителен финансов ресурс, с който да се отговори на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми по програмата.

Поради достигане на гаранционните лимити, част от търговските банки-партньори по програмата спират временно да приемат заявления на кандидатите. Продължават да приемат нови заявления в клоновете на Инвестбанк и Търговска банка Д.

Програмата е насочена към подкрепа на лица на трудов договор и самоосигуряващи се лица, земеделски производители и сезонни работници, които са преустановили дейността си. След направените междинни промени ББР гарантира заеми до 6 900 лв. и предоставя възможност за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни.

Сделката, с която ББР придоби акции от ПИБ, е пазарна и законосъобразна

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисионни и неустойки, се посочва в съобщението.

Novini.bg
335 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини