Британската лира поевтиня

22 януари 2021 14:56

Британската лира поевтиня
© Pixabay
2931 1

Курсът на британската лира се понижи днес на фона на публикувани неблагоприятни данни за бизнес активността и търговията на дребно, предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Британската валута загуби 0.6 на сто от стойността си спрямо долара и се котираше за 1,3659 долара, макар все още да е на път да приключи втора седмица с поскъпване спрямо щатския долар.

Спрямо единната европейска валута лирата отстъпи също 0.6 на сто до 89.14 пенса за едно евро, след като достигна осеммесечен максимум от 88.30 пенса в предходната сесия.

Паундът поскъпна до 32-месечен връх спрямо долара

В Англия в момента е в сила трета карантина и властите не са определили до кога ще действат ограниченията. На този фон отслабват надеждите за по-бързо икономическо възстановяване след началото на кампанията за масово ваксиниране.

Novini.bg
2931 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.22 | 20:44

133581
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар