Глобяват софийски заведения, които са работили след 23:30 ч.

На една трета от проверените през почивните дни софийски заведения са съставени актове. Причината е, че са работили след 23:30 часа в нарушение на противоепидемичните мерки.

Днес служителите на РЗИ-София връчиха предписание за спиране на обекта на още едно заведение в центъра на София, което нарушава заповедта и работи след 23:30.

Д-р Ина Балабанова - директор Дирекция "Обществено здраве" обясни пред БНР, че ресторантът е бил проверен в петък вечерта: "Не бяха допуснати екипите към четири часа в този обект. Беше струпване на народ. Нямаше отстояние метър и 50 между клиентите. Във връзка с всичките нарушения и пандемия, и противоепидемичните мерки, обектът е спрян".

Дискотеки отварят въпреки забраната

Това не е единственото заведение, което Столичната регионална здравна инспекция е затворила: "Екипите, които бяха в събота, в едно заведение, което работеше след 23:30, намериха и наркотици, и оръжие. Там вече се намеси и МВР", посочи д-р Балабанова.

Тя добави, че глобата за първо нарушение е в размер от 100 до 1000 лева, а за повторно - от 500 до 2000 лева.

Коментари

  1. 2020.11.23 | 16:53
    направо да ги затварят до март тия алчни кръчмари
    1. 2020.11.23 | 17:04
      Правилно! Хем безработицата се увеличава, хем обедняваме, хем эирмите изпитват затруднение и намаляват заплатите и откъде средства за ресторанти?! Едва ли там ходят пенсионери предимно! А и до 23.30 ч вирус няма и не ги лови?!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Ще падне ли още цената на биткойна?

Ще падне ли още цената на биткойна?

Избрано от Интернет