Заведенията в Шуменско ще работят до 22.00 часа

Във всички заведения за хранене и развлечения в Шуменско трябва да се въведе работно време до 22.00 часа, както и да се създаде такава организация на работа, която да не допуска струпване на хора извън местата за консумация. Решението е взето на неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, във връзка с трайната тенденция за повишаване на заболеваемостта и увеличаването на случаите на COVID-19 в региона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16287

В заведенията трябва да се осигури и физическа дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси, като не се допускат повече от шест човека на една маса.

Решението е продиктувано и от факта, че в областна администрация се получават сигнали за опити да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените ограничителни мерки за нощните заведения, като под различна форма в тях се организират събития.

Фандъкова: Ресторанти и кафенета в София ще работят до 23:30 ч.

Възложено е на директора на РЗИ - Шумен да изготви съответната заповед за изпълнение на решенията, които ще са в сила от 00.00 часа на 2 ноември до същия час на 16 ноември, допълват от пресцентъра на областната администрация.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16287

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет