До 50% от Сребърния фонд отиват за дълга

  • 20 март 2012 09:27

  • 1206
  • 1
До 50% от Сребърния фонд отиват за дълга
©

До 50% от активите на Сребърния фонд ще могат да се инвестират в български държавни ценни книжа (ДКЦ) за покриване на вътрешния дълг. Този вариант са обсъждали вчера членовете на Комисията по осигурителни отношения към Националния съвет за тристранно сътрудничество, пише в. "Преса".

На заседанието бил разискван проект за промени в Закона за Държавния фонд за гарантиране устойчивостта на пенсионната система. Първоначалният вариант, внесен от финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, предвиждаше до 70% от Сребърния фонд да се инвестират в наши ДКЦ. Сметките на финансовото министерство показаха, че инфлацията яде ежегодно по 42 млн. лв. от парите във фонда. Това създавало нужда от по-активно управление на активите за постигане на по-висока доходност.

Новите текстове предвиждат в управителния съвет на фонда да влязат и банкови служители. Не се посочва обаче от коя година фондът ще започне плаща пенсии, нито колко време ще изпълнява тази функция. Това пречи да се направят разчети за необходимата доходност. Синдикатите се обявиха против готвените промени в закона. Преди дни премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г каза, че 10-20% от фонда могат да се вземат за плащане на външния ни дълг.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
данъкоплатец

2012.03.23 | 12:20

1
Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=0228e7e6

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини