Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха фалит

След фалита на най-големия британски туроператор "Томас Кук", днес и дъщерните му компании в Германия и Полша обявиха фалит.

Над 6 хиляди туристи са на почивка у нас чрез услугите на вече фалиралия британски туроператор. Почиващите не са само от Великобритания, а и от Полша, Чехия, Германия и Унгария.

Пакетните им услуги са организирани през българското представителство на британския туроператор - „Астрал Холидейз”. Те отговарят за трансфера на пътниците от и до летището и за хотелските им резервации.

По данни на посолството на Великобритания близо 2 500 британци очакват да се приберат в близките седмици от България. За последните два дни са извозени 894 от тях. 500 от тях са организирани туристи чрез системата на „Томас Кук” и „Астрал Холидейз”. Това са туристи, пристигнали у нас по линия на „Томас Кук”, но извън пакетите на компанията „Астрал Холидейз”.

Общи действия между бизнеса и държавата са единственият начин за преодоляване на кризата в туристическия бранш у нас след фалита на гигант „Томас Кук”. Това заявиха от Националния борд по туризъм пред БТВ.

Според прогнозите на бранша, ще се стигне не само до загуба на предвидените печалби, но и до допълнителни разходи.

Туристическият оператор е извадил от пакетите си зимните ни курорти преди години. Затова за сега от там не са притеснени за идващия туристически сезон.


 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Финанси

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет