Бизнесмен коментира солените санкции за шума

  • 20 юни 2019 10:00

  • 2163
  • 8
Бизнесмен коментира солените санкции за шума
©

Председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов коментира новите по-строги изисквания за нивата на шума. Той посочи, че промените са направени без официално обществено обсъждане.

„Трябва да има райониране, трябва да се знае – както го направиха в Гърция, Испания, Италия. Трябва да има зони, в които може да се вдига шум. Дали ще бъдат до летището или където няма хотели. Не може да кажем на всички в 23 ч. вече няма живот. Това го няма в нито една страна”, каза председателят на БАЗ.

За нарушители, новият закон предвижда санкции до 12 хил. лв. и затваряне на заведенията.

„Този закон е безумен, внесен от хора, които не са запознати с бизнеса и туристическата обстановка в страната. Приет от хора, които не ги интересува какво ще се случи в нашия бранш. През лятото хората излизат след 21:00 ч., тоест това е невъзможно вече, защото в 23:00 ч. всичко трябва да е приключило. Тук не става въпрос за музика, а работа на открито”, заяви още той.

Алибегов допълни, че повече от 15 години Слънчев бряг се рекламира като парти дестинация, а новият закон ще я превърне в семейна дестинация. „Малкият и среден бизнес ще понесе целия негативизъм и от страна на клиенти, и от финансови загуби. Не знаем до каква степен ще бъдат загубите, но предполагаме, че ще има фалити. Този закон е от 80-те години, те не направиха нищо ново – децибелите не са пипнати”.

От бизнеса са категорични, че ще организират национални протести.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2163 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Българка

2019.06.20 | 13:00

7

Тоя рошавия да се спре защото ще има контра протест. Не се ли наядохте ,бе бизнесмени. Неможе заведение на20м.от жилищен блок да мори хората,а вие да си правите пачки. Това се случва почти в цяла България.

Munchen

2019.06.21 | 17:41

8

И ти сигурно си рошава, но това не е важно в случая.
Недопустимо е да се ликвидират заведения и дискотеки и да няма живот за младите, защото все нещо на някого пречи. Заведения, покрай които цял Слънчев бряг печелише ги няма. В тази държава няма среда за малък и среден бизнес, има вресльовци на които прекалено много внимание се обръща.

Бай ти Ганя

2019.06.20 | 12:16

6

Тоя същия, дето защитаваше тютюнопушенето!
А за Содом и Гомора, чувал ли си?

Хъксли

2019.06.20 | 12:12

5

Какви финансови загуби? В Сл. Бряг?
Това шега ли е?
Да ви кажа Г-н Бизнесмен, от 15 г. Не живея в България. Говорил съм с някои хора, които са ходили там, в Сл. Бряг. Никой няма добри спомени за почивката си.
Но най-лошото е, че на западния човек му се затвърждава мнението за Бг, като корумпирана и бедна държава, без морални основи. Именно, защото качеството на услугата е под всякаква критика Продава се дрога и плът на всеки ъгъл.
95% от редовните туристи преди време, предпочитат Турция и Гърция.
Говоря за скандинавски, немски и британски туристи.

2019.06.20 | 10:16

1

Това бизнесмен ли е или Таран?
Няма ли да се научете на пари?
Бидейки от Бургас, помня Сл. бряг от доста отдавна. Беше хубав курорт, до преди да започне Презастрояване. Беше място за почивка. Сега е грозно и шумно, г-н Бизнесмен

2019.06.20 | 11:51

4

Извинявам се, малко корекции:
Бизнесмен или Тарзан?
Няма ли да се наядете на пари?
Не знам от къде идва бизнесмена, явно е роден или отрасъл в България.
Да му обясня, че в ЦУРК-а се подготвяха кадри за тозо бранш. Знаеха мин. два чужди езика и историята на всяка църква в Созопол и Несебър. Бяха професионалисти. Също и ресторанския персонал.
Сега са събрани от кол и въже и като не им платят, не се връщат.
Така, че г-н бизнесмен, не ни учете как се прави туризъм.
Защото, точно вашият манталитет разби туризма.
Освен това, не забравяйте, че страната е на всички и всеки има право да му е комфортно. Не да страда, защото Тарзан искал шум, защото в Гърция бишо така!

аман

2019.06.20 | 10:58

3

Али, бегом отдето си дошъл, защо заради 20 келеша в даден район да страдат над 200 човека отишли да почиват, а и вземи се обръсни и подстрижи да заприличаш на нещо поне ...

Ричард

2019.06.20 | 10:40

2

Господинът Алибегов да иде там, където повечето са с подобна на неговата фамилия и да се ослуша. Шум има, но 5 пъти дневно. Нито една страна викаш?

Добави коментар

Водещи новини