Хамид Хамид: Не желаем българските курорти да се превръщат в старчески домове

  • 13 септември 2019 10:51

  • 1431
  • 4
© Булфото (архив)

Парламентарната група на ДПС внесе в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда.

"С внесения законопроект целим да преустановим пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на рестораньорския по Българското Черноморие. По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40%. Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или български курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерникурорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа. Това каза в парламента народният представител от ДПС Хамид Хамид, предаде репортер на Novini.bg.

„Затова внасяме нашия законопроект, който връща стария режим на действие и предоставя контрола за шума на открито в ръцете на общините. Който иска да подкрепя българския бизнес, ще подкрепи законопроекта“, допълни той.

„Тези, които посетиха Черноморието видяха празни заведения, имаше и такива, които въобще не отвориха“, припомни той.

Той определи като репресия случващото се сега. „Репресията започва малко след здрач към 21:00 часа, още по светло. Още не са седнали да вечерят и идват полицаи и започват да затварят заведението. Часовете сега не се променят, променя се режимът и отговорността кой да прави проверките“, уточни Хамид.


 

Мая Йорданова
1431 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Краско

2019.09.13 | 14:04

4

Абе тоя луд ли е ? С тая чалга осакатихте Черноморието . Тоя шум отблъсна българите в ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ.ТОЯ ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО .

ха..

2019.09.13 | 12:33

3

Ми много мляскат като се хранят и вдигат шум..ей Хамут ли си мамут ли си,иди виж в турските хотели дали няма какво да се прави

въпрос?

2019.09.13 | 12:26

2

Аз не знаех че пълните заведения са бизнес. Благодаря, Хамид!

Хе

2019.09.13 | 11:57

1

Я чии били хотелите, порно заведенията по морето!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини