Иван Костов: Идеята да се обърнем към МВФ не е добра

  • 06 март 2012 13:51

  • 1170
  • 0
Иван Костов: Идеята да се обърнем към МВФ не е добра
©

Лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - е споделил идеи с финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на среща, която двамата са имали в края на миналата седмица. Това съобщи самият Костов пред БНР.

"Ако се пускат държавни облигации на пазара на инвеститорите, трябва да им е ясно, че не могат да диктуват неприемливи условия на българската държава. Хубаво е те да знаят, че държавата не е притисната в ъгъла. Тезата за Сребърния фонд в този й вид може да послужи по много положителен начин. От Сребърния фонд не се финансират пенсии, той е само резерв. В случай на крайна нужда оттам могат да се изтеглят пари за пенсии", заяви съпредседателят на Синята коалиция.

"Втората идея е, че българските облигации да могат да се търгуват непрекъснато. Тогава те имат ликвидност. Третото е на пазара на облигациите да се пуснат пенсионни фондове, застрахователни дружества, защо не фирми и разбира се, физически лица. Държавата ще катастрофира, в случай че министерството на финансите се опита да използва само остатъка от фискалния резерв, за да финансира дефицита и облигациите и ако се опита да не излезе на външния пазар. Тогава наистина ще има неспособност да се обслужат задълженията на страната", посочи Костов.

Според Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - не е добра идеята да се обърнем към Международния валутен фонд, защото ще се усложнят още повече нещата. Това ще е деградация на ниво 1999-2000 година. Няма да се стигне дотам.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1170 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини