Милен Велчев към Дянков: Не пипайте резерва!

  • 02 март 2012 08:22

  • 2200
  • 3
Милен Велчев към Дянков: Не пипайте резерва!
©

Резервът да бъде инвестиран в облигации математически води до по-добър резултат. Това посочи в предаването Бодилник бившият министър на финансите Милен ВелчевМилен Велчев Милен Велчев е роден в София. Завършва международни отношения във ВИИ „Карл Маркс“ през 1988.

Сребърният фонд е част от фискалния резерв и се управлява от БНБ. Рисковете са минимални, инвестира се в книжа, които носят рекордно ниска доходност. Ако те се инвестират в български ДЦК доходите ще бъдат по-високи, а и цената на финансиране на дефицита ще бъде по-нисък, посочи Велчев.

Целта на резерва обаче е да посрещнеш някакви разходи във възможно най-трудния момент. Не е невъзможно кризата да достигне още по-големи дълбочини. Ако в Гърция се случи неконтролируем фалит е възможно пазарите да предоставят пари на изолирани държави като България. Ако това се случи след година, когато сме инвестирали средствата в ценни книжа и нямаме живи пари ще бъдем в изключително неприятна ситуация. Заслужава си да се пренебрегне кратковременните ползи, за да може рискът да бъде сведен до нула.

Последвайте канала на

Novini.bg
2200 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
нагъл

2012.03.09 | 18:52

3
И има очи да коментира, този наглец. След обира, който спретна с конвертирането на част от външния ни дълг.
Веси

2012.03.09 | 18:52

2
като видяха,че няма да има възмездие от Герб,всички бивши взеха да изпълзяват от дупките си.
Кибрит

2012.03.04 | 19:32

1
БРЕЙДИ ОБЛИГАЦИИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини