Нямало как базовият лихвен процент да се обвърже с Юрибор

  • 24 февруари 2012 20:39

  • 1071
  • 1
Нямало как базовият лихвен процент да се обвърже с Юрибор
©

Лихвите по потребителските кредити ще се изчисляват на базата на формула с ясни компоненти, заяви в интервю за Дарик радио зам. икономическият министър Димитър Чохаджиев. Той встъпи в длъжност тази година и една от първите му задачи е да промени Закона за потребителския кредит.

По думите на Чохаджиев няма как формирането на базовия лихвен процент да бъде обвързанo с междубанковия индекс Юрибор. Със сигурност обаче във формулата ще има плаващ лихвен процент.

От своя страна финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи обяви, че със сигурност ще бъде премахнат компонентът „други" при формирането на лихвата по потребителския кредит. Той също потвърди, че идеята за обвързването с Юрибор е отпаднала и в момента се търси друг пазарен индекс.

Последвайте канала на

1071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мфф

2012.02.29 | 02:57

1
Нова интернет търсачка, целяща да завземе позициите на гугъл, фейсбук и яхуу - екипът и ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители! Регистрирай се, покани приятели и спечели постоянен месечен доход! Регистрацията става с покана! Твоята покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=7841cb18 Това не спам и няма уловка – ако проектът проработи ще има твърд доход всеки месец. Сега е моментът – не го пропускай – само до 09.04.12г. Още инфо : http://vbox7.com/play:7f4cf14e9f

Добави коментар

Водещи новини