Защо чуждите инвестиции у нас тотално се сринаха?

  • 15 ноември 2018 18:09

  • 3173
  • 7
Защо чуждите инвестиции у нас тотално се сринаха?
© Pixabay

По принцип сме известни като прагматичен народ. Понякога е много хубаво, понякога ни изиграва лоша шега. Важно е човек да има перспектива за това, което трябва да свърши. Източна Европа вече не е развиващ се пазар. Бум на инвестиции има на „зелена поляна“.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов, който коментира инвестиционната среда у нас и влетите в страната пари.

Оказва се, че в България има нужда от висококвалифицирани и обучени кадри.

„Обазованието е това, което може да промени цяла една нация“, обясни той.

Иванов коментира дъното на чуждите инвестиции у нас, като обърна и по-специално внимание на вложенията от Америка.

„Има едно абсолютно недооценяване за това как трябва да се измерват чуждестранните инвестиции“, посочи той.

По думите му американският бизнес си има определен начин, по който идва в Европа – през дружества или в Холандия, или в Ирландия.

„Причината не са само данъци“, заяви той, като допълни, че американците търсят правна система, в която да са сигурни, че ще им се защити инвестицията.

Над 4 милиарда са американските инвестиции от началото им досега. В същото време американски фирми идват във високотехнологичните сектори у нас.

„България е едно от най-добрите места по аутсорсинг в Европа. При нас хората са иновативни, те намират различни подходи“, заяви изпълнителният директор на Американската търговска камара, като посочи, че главната причина, която ни пречи да привличаме все повече инвеститори, е правната ни рамка.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3173 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
BAI GANIO

2018.11.17 | 11:48

7

BAI GANIO SI E LOSH MATERIAL OT KRAI VREME,NA NEGO MU TREBVA NIAKOI DA GO VPREGNE INACHE SE GUBI................MNOOOOO PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOST

Цветко Чевермето

2018.11.16 | 11:49

6

Защото сме стабилни, справедливи, няма никаква корупция, имаме огромен икономически ръст, никакъв политико-управленски цинизъм и отвращаваща махленщина и еснафщина на най-високо равнище ... Ние сме раят на демократичните "ценности"! Всяка сутрин главните действащи лица ни го демонстрират свенливо ...

$

2018.11.16 | 06:41

5

много високи станаха комисионните

2018.11.16 | 00:44

4

кой ще инвестира в комунистическа шуро-баджанашка пълна с мангасари дтржава....???!!!

2018.11.15 | 22:14

3

Всичко се циганизира и ако не се вземат мерки, България ще загине.

2018.11.15 | 19:20

2

Защото сме умряла територия, демографска пустиня, абсолютно безперспективни, никой няма да си хвърля парите на вятъра тук.

Е как защо

2018.11.15 | 18:38

1

Защото сме мафиотска кочина с овчи народ ...

Добави коментар

Водещи новини