Пет неща, които трябва да знаем за потребителския кредит

  • 29 октомври 2018 15:16

  • 2010
  • 0
Пет неща, които трябва да знаем за потребителския кредит
© Pixabay

Потребителските заеми са един от най-популярните начини за финансиране на неотложни покупки и покриване на спешни разходи.

Има обаче няколко важни неща, които трябва да знаете за тях.

1. Какво представлява потребителският кредит?

Потребителските кредити са един от най-добрите варианти за покриване на най-неотложни битови нужди. В България изискванията за предоставяне на потребителски кредит и условията, които трябва да бъдат включени в договорите между потребителите и кредитните институции, се уреждат от Закона за потребителския кредит. Това е продукт, предназначен за физически лица и финансиране на текущи нужди, които най-често включват покупка на стоки или услуги.

2. Наистина ли ви трябват пари назаем?

Преди да изтеглите потребителски кредит, би трябвало да сте сигурни, че целта, за която ще използвате парите, е достатъчно смислена и че изплащането на заема няма да представлява бреме за личния Ви бюджет. По правило вноската по потребителския кредит не бива да надхвърля 50% от месечния доход, но дори и този процент може да се окаже твърде висок, особено за по-дългосрочните задължения.

Повечето експерти съветват вноската по потребителския кредит - плюс всички останали задължения, които имате, да не надхвърля 20-25% от доходите.

Още по темата можете да прочетете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини