Ще въвеждат задължителна застраховка "Имот"

  • 20 февруари 2012 09:35

  • 1500
  • 4
Ще въвеждат задължителна застраховка "Имот"
© Булфото

Трагедията в село Бисер отприщи вълна от идеи за задължителна застраховка „Имот”. Целта е парите да бъдат събирани с данъците и да са минимални като за начало.

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев разкри в сутрешния блок на БТВ, че таксата ще е от 0,02 до 0,04 процента от стойността на жилището. Така излиза, че имот за 60 хиляди лева ще може да се застрахова за 12 лв. Разбира се, хора с пристройки към домовете си няма да бъдат облагодетелствани от защитата на жилището.

Мавродиев каза, че в по-голяма част от европейските държави има култура на застраховането и хората доброволно предприемали мерки. Той даде за пример Швейцария, където има задължителна застраховка за пожар.

Председателят на финансовия надзор допълни, че в „Сребърния фонд”, в който се събират пари за пенсии, има 1,8 млрд. лв. От него не са теглени пари от финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, каквато информация се бе появила. Мавродиев уточни, че ако бъде пипано в „Сребърния фонд”, ще последва намаляване на кредитния рейтинг на България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1500 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Ivan

2012.02.26 | 11:55

4
PRESTANETE DA NI SRAVNIAVATE S DARJAVI ,KADETO DOHODITE SA 10-20 PATI PO-GOLEMI ,A SE PREHRANVAT S MAX 1/5 OT ZAPLATATA.NIE V BG SAMO ZA HRANA NIAMAME !!!

2012.02.26 | 11:55

3
Поредният идиот, изпуснал поредната мозъчна пръдня!!!Или поредният подгъзник, влязъл в ролята на Матросов, бранещ интересите на застрахователната мафия!!! Засраховането на недвижимото имущество е ОК , но това трябва да е доброволен акт на хора , които могат да си го позволят (А колко ли са те в БГ?!!!)! Що се отнася до трагедията в село Бисер , отприщила вълна от мозъчен онанизъм в полза на нечии егоистични интереси!!! Е добре - това е проблем на държавата!!! Тези хора надали са искали, а и едва ли някой ги е питал дали да бъде построен язовир над селото им! Тези решения и съответните одобрения се дават от държавата.Така че , проблем на държавата е да създаде фонд за покриване на щетите на хората , пострадали при подобни обстоятелства! В крайна сметка тези язовири носят добри приходи , друг е въпросът къде потъват те?!!!
karambi

2012.02.26 | 11:54

2
Кой е този пикльо че да ме задължава да плащам застраховка . Само глупости измислят тия чантаджий Като иска да се застрахова да си направи застраховка . Само че неговата заплата е 5000 лв а моята и на дядо на село е никаква .,как нещо смислено не направиха тия чиновници ами само мародерстват върху ни .. Тъпанар Никъде като изключим Холандия няма задължителна застраховка що лъже тоя чукан
happy man

2012.02.25 | 15:32

1
И как точно ще застраховате тези същите селски имоти, строени без строителни планове и незаконни? Тях сега никое дружество не иска да застрахова? При изключения задължението ще е абсолютно излишно! Поредното събиране на пари за нищо.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини