Банките свалят лихвите по депозитите

  • 13 февруари 2012 15:27

  • 2180
  • 0
Банките свалят лихвите по депозитите
©

2012 година започва с масови намаления на лихвите по депозитите. При кредитите няма промяна, сочи проучване на сайта "Моите пари".

Анализ на банковия пазар у нас показва, че усиленото депозиране, на което сме свидетели напоследък, логично води до намаляване на цената, която банките са готови да платят, за да привличат средства. 10 от трезорите са променили лихвете по депозитите през първия месец на годината, като при 9 тенденцията е надолу. Лошите кредити, към които спадат тези със закъснели плащания за различни периоди, както и преструктурираните, надскачат 19 на сто.

Изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев заяви пред БНР, че подкрепя идеите на вицепремиера и финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за промяна в лихвената политика на банките, защото това ще улесни бизнеса, основно потребяващ кредити. Камарата иска да се премахне едностранното променяне на условията от страна на банките както за депозанти, така и за кредитополучатели. "В края на крайщата, банката е посредник между парите на спестители и средствата, които получават инвеститорите и кредитополучателите, това е ролята на банката", мотивира се Божидар Данев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини