Облагат с данък и онлайн хазарта

  • 02 февруари 2012 21:38

  • 1764
  • 0
Облагат с данък и онлайн хазарта
©

Приходите от хазартна дейност в интернет също ще се облагат с данък от 15%, какъвто е налогът за игрите извън мрежата.

Това предвижда новият Закон за хазарта, който депутатите приеха на първо четене. С него вече се регламентират залаганията в мрежата, SMS и телевизионните игри. Досега за тази дейност нямаше нито разрешение, нито забрана, затова и никой не наказваше тези, които печелят, без да внасят данък в държавната хазна.

Лиценз за онлайн игри ще получават само оператори, които имат директна връзка с НАП, чрез която данъчните ще могат да следят залозите и изплатените печалби, пише "Монитор". Друг критерий, на който трябва да отговарят организаторите на хазарт в интернет, е да имат поне пет години професионален опит в залаганията зад гърба си. Солени глоби чакат всеки, който реши да прескочи закона и да организира залагания в мрежата без лиценз, за да скрива данъци. Санкцията ще бъде от 20 000 до 50 000 лв., а когато постъпленията от неразрешената хазартна игра надхвърлят 1 млн. лв., глобата ще е от 200 000 до 500 000 лв.

В новия закон се поставят и по-високи изисквания за отваряне на игрални салони, което ще доведе до масово затваряне на малките квартални зали с ротативки. Предвижда се още да се извадят казината от хотелите с ниска категория, като само тези с четири и повече звезди ще имат право да предлагат такова развлечение на клиентите си.С гласуваните вчера текстове се забранява и рекламата на хазартни игри.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини