Yahoo съкращава близо 1500 работни позиции

  • 03 февруари 2016 11:05

  • 1061
  • 0
Yahoo съкращава близо 1500 работни позиции
© Getty Images/Guliver

Американската интернет компания Yahoo Inc. ще съкрати личния си състав с 15 процента. Това са приблизително 1500 работни позиции, предаде Франс прес.

Компанията посочи, че по-голямата част от съкращенията ще бъдат извършени през първото тримесечие на тази година. Тя си поставя за цел до края на годината да разполага с 9000 служители на пълно работно време и под 1000 нещатни служители.

В края на септември в Yahoo работеха 10 700 щатни служители и близо 800 служители на хонорар. Компанията обяви, че иска да концентрира продуктите си върху три големи платформи - Yahoo search, Yahoo mail и Tumblr - и върху четири големи теми - новини, спорт, финанси и лайфстай, припомня БТА.

Приоритетни ще бъдат отбелязващи растеж пазари като САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Хонконг и Тайван. Компанията ще закрие офисите си в Дубай, Мексико, Буенос Айрес, Мадрид и Милано. Yahoo съобщи също така, че ще търси стратегически алтернативи на някои дейности в рамките на план за преструктуриране, целящ да върне растежа на компанията. Предвидените мерки се очаква да намалят оперативните разходи с над 400 милиона долара до края на годината и да подобрят рентабилността.

Главният изпълнителен директор на компанията Мариса Мейър заяви, че ще опита да продаде някои от нерентабилните услуги за около 1 милиард долара, но не уточни за кои услуги говори, отбеляза Асошиейтед прес. Тя изрази увереност, че планът й да управлява Yahoo като по-малка и по-тясно ориентирана компания гарантира по-светло бъдеще, по-голяма конкурентоспособност и ще я направи по-привлекателна за потребители, рекламодатели и партньори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1061 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини