Общината нареди ревизия на Общинска банка

  • 14 ноември 2011 14:44

  • 1356
  • 2
Общината нареди ревизия на Общинска банка
©

Столичният общински съвет реши представителите му в управлението на Общинска банка да предложат на надзорния съвет да направи "извънредна проверка" на финансовото състояние на акционерното дружеството.

Решението беше взето днес на заседание на съвета с 57 гласа "за" и нито един "против" или "въздържал се". Проверката ще обхване периода януари 2010 - октомври 2011 г. Миналата седмица общината успя да върне контрола си над банката след решение на Българската народна банка (БНБ), което лиши от право на глас за шест месеца 5 фирми, свързани с бизнесмена Христо Ковачки.

На събранието на съвета днес първоначално от ГЕРБ предложиха да бъде направен одит, но след това приеха предложението на общинския съветник от "Синята коалиция" Владимир КисьовВладимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет на София, издигнат от СДС. Кисьов е роден да бъде направена проверка. БСП пък настояха да се уточни периодът и тяхното искане също беше взето предвид.

Така на следващото събрание представителите на съвета в управлението на банката Орлин Алексиев (ГЕРБ), Жельо Бойчев (БСП) и Николай Стойнев (ГЕРБ) ще предложат да бъде направена "извънредна проверка", а не одит на финансовото състояние на Общинска банка.

Novini.bg
1356 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
komynist nacionalist.

2011.11.20 | 13:13

2
edni sashti ste koito sasipahte balgaria,revizia shte pravite.
sportnamedicina.com

2011.11.14 | 15:30

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина www.sportnamedicina.com

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини