В ДАНС са си пили кафенцето, докато КТБ расте, обяви Румен Гечев

  • 08 юли 2015 18:58

  • 1677
  • 3
В ДАНС са си пили кафенцето, докато КТБ расте, обяви Румен Гечев
©

В действителност тази банка е била подчинена на користни интереси. Споделям лично мнение, че този грабеж от почти 4 млрд. лева според професионалните одиторски доклади не е възможно да стане, ако институциите си бяха на мястото.

Това коментира депутатът от БСП – лява България Румен Гечев по повод излезлия доклад за КТБ.

Лошата новина, по думите му, е, че БНБ, КФН и ДАНС са прикривали дейността на банката.

„Кредитораздаването е ставало, чрез системата на така нар. матрьошки. Това е една интересна кръстословица“, отбеляза Гечев.

Парите, които са внасяли собствениците в КТБ, са били заемни, на мнение е той.

„Уверявам Ви, че в „Банков надзор“ работят специалисти. Изключваме, че в „Банков надзор“ не са знаели за какво става дума, следователно е престъпно това, което е ставало. Банковият надзор е пълен провал, тука трябва да има присъди и то не една. За мен си е углавно престъпление“, категоричен бе социалистът.

В продължение на 4 години, в които банката е растяла като гъбка, ние установихме, че тези два отдела на ДАНС са си пили кафенцето, образно казано, допълни още Румен Гечев.

По наше искане бе направена проверка и се оказа, че двамата директори на двата отдела от ДАНС са напуснали КТБ две седмици преди фалита, продължи той.

Над ДАНС и „Банков надзор“ е имало някакъв синхрон от политическо естество, по думите на Гечев.

Последвайте канала на

1677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.11 | 21:48

3
vsizko e qsno-Boiko falira KTB- i izigra teatur na ovzicite j ze sa drugi

2015.07.11 | 21:46

2
Абе какво го усукваш бе , Гечев ! Кажи го кратко и ясно като полк. Марков ! Главните престъпници са Борисов , Доган и Първан ! В грабежа на КТБ и България са участвали и ВСИЧКИ партии БЕЗ АТАКА ! ТОЛКОЗ !
До №1

2015.07.09 | 10:08

1
Нали ще го обвинят и ... осъдят за злепоставяне на името, обида, клевета и все от този род неща. Законово няма как да го докаже, че е имало политически чадър точно от този, този и този човек. Няма групова отговорност според закона. Отговорността се размива в дългата верига от ..безотговорни фактори.

Добави коментар

Водещи новини