Комисията за КТБ готова с доклад след три месеца

  • 07 април 2015 18:33

  • 1402
  • 4
Комисията за КТБ готова с доклад след три месеца
© Булфото

Всички изводи от доклада на комисията ще бъдат публични и ще са готови след три месеца. Необходима ни е още информация, която сме поискали от БНБ. Има нужда от още данни за инспекциите на място в КТБ. Това съобщи пред журналисти председателят на временната комисия за КТБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, след близо 4-часовото заседание на комисията.

От думите на Атанасова стана ясно, че членовете на комисията са формулирали някои въпроси към ДАНС в лицето на председателя й Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, и към директора на Дирекция „Финансово разузнаване” към службата. Представителите на ДАНС са поканени и на следващото заседание на комисията, за да дадат отговори на информация, която членовете на временната комисия за КТБ са поискали от тях.

„Поставихме въпроси, които ще изяснят начина, по който се е събирала, обобщавала и анализирала информация в ДАНС през периода 2009-2014 г. Поискали сме и анализ на нормативната база, така че предложенията ни към парламента, когато комисията приключи работа, да бъдат формулирани с оглед на разширяване на обхвата на определени институции, които наблюдават финансовата и икономическа стабилност на държавата, а и по отношение на контрола”, заяви Атанасова.

Тя отказа да оповести повече подробности от заседанието на комисията, предвид факта, че то бе закрито за медии. „Тази информация ще се събира и ползва изцяло служебно”, добави председателката на комисията. Атанасова поясни, че занапред комисията ще изслуша и Комисията за надзор над независимите финансови одитори, а ако се появяват предложения и одиторската фирма KPMG, предаде Дарик.

По време на днешното заседание на Временната анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на Корпоративна търговска банка в периода 2009-2014 г. бяха изслушани Цветан Гунев и председателят на ДАНС Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1402 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.08 | 09:35

4
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2015.04.08 | 05:02

3
Ha ha-palavoto Desi,deto minala cqlata ohrana na bat Boko,4e po4nala i 6ofiorite.
naco

2015.04.07 | 23:14

2
До,тогава,колко ВИНОВНИ ще останат в България?!

2015.04.07 | 23:13

1
....PUCHILKA OT DESI-URA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини