Дянков напуска надзора на ВТБ

  • 30 април 2015 08:52

  • 1768
  • 1
Дянков напуска надзора на ВТБ
© Булфото

Българинът Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и словенецът Петер Кралич вече няма да са част от надзорните съвети на руските "Внешторгбанк" (ВТБ), и "Сбербанк", пише в. "Комерсант".

Според изданието тази тенденция се дължи на западните санкции срещу Русия заради украинската криза.

Дянков, бивш финансов министър на България, коментира че сам е взел решението да не се кандидатира отново за поста. "Не смятам, че мога да бъда полезен на банката след въвеждането на санкциите", обясни той.

От ВТБ обаче предпочетоха да не намесват наказателните мерки. "Държавата не включи кандидатурата на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в надзорния съвет, който ще бъде избран на годишното събрание на акционерите през юни", потвърдиха от пресслужбата на банката.

Юристи поясняват, че членство в подобни съвети от граждани на страни, въвели санкции, може да се тълкува като нарушение на това законодателство и дори да подлежи на наказателна отговорност, допълва "Преса".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1768 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
natali

2015.04.30 | 09:44

1
Регистрирай се тук http://bit.ly/1DHPcb6 Благодаря :)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини