НАП изненада търговците във Варна

  • 11 октомври 2011 19:02

  • 1290
  • 1
НАП изненада търговците във Варна
©

Мобилни екипи от данъчни са извършили проверки в търговски обекти в североизточна България, за да установят отчитат ли извършените продажби търговците през почивните дни.

По време на проверката на склад за търговия на едро с пакетирани стоки приходните инспектори от дирекция "Контрол" при НАП-Варна са установили, че търговецът е отбелязал в касовата книга, че обектът не работи в почивните дни, а в същност извършва търговска дейност. Установено е, че до обяд в деня на проверката, оборотът на търговеца е 10 000 лева, а касовият апарат е изключен и на него не се маркират извършените продажби, съобщи БНР.

Компютърната конфигурация за отчитане на продажбите е иззета от данъчните за експертиза и предстои на търговеца да бъде възложена пълна ревизия за последните пет години.

Обстойна проверка за отчитане на продажбите в събота е извършена в още шест питейни заведения и търговски обекти, като инспекторите и там са установили нарушения, свързани с неиздаване на касов бон. На нарушителите на данъчното законодателство са съставени пет акта за установяване на административно нарушение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1290 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
реалист

2011.10.12 | 10:44

1
А герберушките, дето карат деца да им разнасят мутренските физиономии от адрес на адрес, няма кой да провери.Не са и чували за договори, осигуровки и детски труд в извънработно време.Скапана герберска държава...

Добави коментар

Водещи новини