КФН глоби Иво Прокопиев

  • 26 септември 2014 16:39

  • 1989
  • 2
КФН глоби Иво Прокопиев
© Булфото

С постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност" на Комисията за финансов надзор, е наложена глоба в размер на 500 лева седмично, до изпълнение на принудителната административна мярка,  приложена с Решение 657-Е/23.08.2013 г. на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД. Това съобщават от КФН.

Глобата е наложена поради неизпълнение на влязъл в сила административен акт, издаден от орган на КФН - принудителна  административна мярка, задължаваща Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД, да  представи на надзорния орган информация и документи от съществено значение за инвеститорите, с което надзорния орган се поставя в невъзможност да осъществява ефективен и адекватен надзор.

"Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, демонстрират системно незачитане и неизпълнение на актове на КФН и влезли в сила съдебни решения на ВАС, пише в съобщението на КФН. Несъобразяването с решенията на съда, както и  непрекъснатото игнориране на актовете на КФН от страна на "Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, е грубо  погазване на законите на България, допълват от комисията.

Наложената от КФН глоба, се налага до изпълнение на задължението, произтичащо от принудителната административна мярка и предоставянето на изисканата за целите на надзора информация.

Константин Тодоров
1989 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.27 | 15:20

2
Сега вече женчото -президент ще скочи да защити аверчето-олигарх!!!

2014.09.27 | 12:04

1
Явно някой притиска Прокопиев,нямам друго обяснение.

Добави коментар

Водещи новини