Иво Прокопиев: Кой използва държавни икономически ресурси за свои цели?

  • 07 октомври 2013 08:14

  • 4777
  • 5
Иво Прокопиев: Кой използва държавни икономически ресурси за свои цели?
© Булфото

Олигархът е, когато малък елит ползва държавни ресурси за свои облаги. Трябва да се види кой използва икономически ресурси за свои цели, за да се намерят олигарсите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев.

Аз не съм олигарх, каза собственикът на медиите на издателство "Икономедиа". Това е една пропагандна схема. Това е опит да бъде разрушено доверието на медиите на „Икономедия”. Аз от първия си ден на това издателство, стоя зад името си като акционер и съсобственик, каза той по повод обвинението на председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев, че Трайчо Трайков, Симеон Дянков и Иво Прокопиев са сключили сделка, ощетила държавата с милиони.

Когато "Капитал" направи първото разследване за банката на Цветан Василев и стана ясно каква част от държавните пари са в тази банка и че бизнес и политика са объркани, а оттогава медиите на Василев имат стотици публикации срещу мен.

Целта е задкулисните механизми, по който се управлява държавата, трябва да останат едни и същи, без значение кой е на власт, каза Прокопиев. С назначаването на Пеевски стана ясно, че никой няма граждански права, нито институциите имат своите, каза той. По думите му протестът е спонтанен и форма на самозащита, каза Прокопиев.

Той отрече да прави политическа партия с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Той обяви, че съпругата на лидера на БСП има силно влияние в медията БГНЕС, която пък лансира информация срещу Пропопиев. Той каза, че са му оказвали какъв ли не натиск през годините.

Не обичам да хвърлям обвинения, да цитирам имена и да падам на нивото на тези, които хвърлят обвинения срещу мен. Това отговори бизнесменът на въпроса "Кой дърпа конците в България". Тези, които дърпат конците, подцениха силата на народа, заяви Прокопиев. По думите му протестът е светоглед - след границата, която той е сложил, политиката вече знае, че няма кой да ги пусне отвъд.

Последвайте канала на

4777 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бях социалист

2013.10.07 | 20:31

4
Много изпростяхме , братя българи, ама много ! По-стойностен държавник и премиер от Борисов е нямало от 23год. Кого ще ми похвалите - всички приватизираха безпощадно, правеха заменки с далавери, крадяха и се облагоденстваха за сметка на народа. Затова сме най-бедни и нещастни , а те станаха милионери с палати и благосъстояние! Борисов управлява във вече ограбената държава, той не краде, не приватизира, не заменя, защо така грозно и нечестно говорите против Борисов и ГЕРБ. Е, такива като вас докараха това управление. Нали управляваха БСП и ДПС няколко пъти и те са виновни за състоянието ни сега, а лакеите им нападат само Борисов - най-достойният и харизматичен премиер !!! Може да ви е мъчно, но е вярно !!!
Балкански

2013.10.07 | 21:32

5
Б.Б. приватизира последните 30 % от държавната част на електроразпределителна мрежа. Не му стигна само времето да приватизира БДЖ и ВМЗ Сопот. И още много знайни и незнайни мизерии направи ...

2013.10.07 | 19:42

3
Може да си д-р на науките дори професор, но хал хабер да си нямаш от местно и държавно управление...!?! Генерале, за теб се отнася! Дръж си маркуча и не се занимавай с несвойствени дейности. Остави политиката на политиците. Няколко месеца вече, не се ли убеди в това?

2013.10.07 | 19:42

2
Защо всички депутати от ГЕРБ вървят подир Б Б на половин метър. Като турска булка подир мъжа си...И никой не смее да мине пред него, дори Цв.Цв. И стига с този Пеевски! Аз питам, кой предложи Бойко? Защо ГЕРБ застанаха зад Венета Марковска?!?
бах таз крива нива

2013.10.07 | 19:41

1
Иво Прокопиев: Кой използва държавни икономически ресурси за свои цели? - ВСИЧКИ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини