Глобиха "Софийска вода" с 4 800 600 лева

  • 29 май 2014 12:03

  • 2638
  • 2
Глобиха "Софийска вода" с 4 800 600 лева
©

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи глоба на "Софийска вода" в размер на 4 800 600 лева, след като установи, че дружеството е извършило злоупотреба с господстващо положение, съобщи Нова телевизия.

От КЗК обясняват, че решението за санкцията е от 27 май тази година.

Комисията е установила, че "Софийска вода" е начислявала лихва за забавяне на служебно начислени задължения за използваната услуга по доставка на питейна вода, отвеждането и пречистването на отпадни води без отчет на средство за търговско измерване. Съгласно общите условия на "Софийска вода" потребителите трябва ежемесечно да заплащат ползваните от тях ВиК услуги, като отчитането на действително изразходваното количество вода се извършва веднъж на три месеца.

За всеки от двата месеца, в които не се извършва реално отчитане, дружеството начислява количество вода, определено въз основа на средния месечен разход от предходните два отчета. Изравнителната сметка, която се изготвя в края на тримесечния период, установява размера на общо използваното количество вода, но не и точния размер на потребеното количество вода за всеки отделен месец.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2638 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2014.06.05 | 23:51

2
Трябва да се сменят правилата, да се сложи край на прогнози и други глупости.Отчитат на 3 месеца, плащаш за тях, а нахалниците от топлофикаця?Топлата вода като отчитат веднъж годишно да се плаща веднъж годишно! Кой е сигурен за утрешния ден?Защо ще им плащам за намерения или неосъществена услуга.Или самотчети всеки месец или майната им на всички!

2014.06.05 | 23:50

1
Бълха ги ухапала.Те са взели 100пъти повече от народа.Иде лято сега ще ни сурувакат яко заради тая глоба.

Добави коментар

Водещи новини