200 лв. глоба за паркиране в паркове, детски площадки и на тротоари

  • 08 април 2015 11:20

  • 1707
  • 2
200 лв. глоба за паркиране в паркове, детски площадки и на тротоари
© Булфото

Народните представители одобриха на първо четене глобата на лице, което паркира пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки и тротоари в населените места извън обозначените за това места, да е в размер на 200 лева.

Това стана чрез промените в Закона за движение по пътищата, внесен от Цветомир Михов от ГЕРБ. Той беше одобрен с 94 гласа „за”, 17 „против” и 21 „въздържал се”.

Депутатите приеха на първо четене и законопроекта, внесен от Станислав Иванов от ГЕРБ, според който общинският съвет ще определя цената за паркиране на местата, както и реда и условията за плащането ѝ от водачите на специализираното звено на общината или на юридическото лице.

103 народни представители гласуваха „за” поправката, 24 „против”, а 7 се въздържаха. В преходните и заключителните разпоредби на същия законопроект се предлага промяна и в Закона за местните данъци и такси - ползването на общинските тротоари, площади и улични платна или на части от тях като зони за платено и безплатно паркиране да се урежда с отделен закон и наредба на общинския съвет, отбелязва Фокус.

С 23 гласа „за”, 28 „против” и 86 „въздържал се” беше отхвърлено предложението на Петър Славов от Реформаторския блок светофарите на кръстовищата, извън тези, които фабрично не разполагат с функция за указване на края на времетраенето на зеления сигнал чрез премигване, да се снабдяват с устройства, указващи това чрез трикратно премигване.

Депутатите не приеха и предложението на Български демократичен център завой на дясно да е позволен при червен светофар. „За” този законопроект гласуваха 16 народни представители, „против” – 31, а 91 се въздържаха.

Последвайте канала на

1707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Martin Kanev

2015.04.08 | 21:16

2
Направи ми впечатление, че за глобите всички са гласували, но като стана на въпрос от гледна точка за правилник на движение да се гласува, имаше мн 'въздържали се'. Не знам какво е толкова трудно. Или си за или против, какво е това въздържал се?!?!?!? Даже си мисля, че гласуването трябва да е с 'да' и 'не'. 'Въздържал се' е за отбиване на номера. Те са там да вземат адекватни решения, а не да се въздържат и да не знаят кое е правилно и кое не!

2015.04.08 | 14:06

1
Гаражите(до Окръжна болница) направиха маси за консутация на алкохол и паркинг на детски площадки и на тротоари.

Добави коментар

Водещи новини