Понижиха кредитния рейтинг на САЩ

  • 06 август 2011 09:42

  • 1742
  • 0
Понижиха кредитния рейтинг на САЩ
©

Рейтинговата агенция Standard & Poor's на 5 август за първи път е понижила кредитния рейтинг на САЩ от нивото ААА до АА+. Ройтерс съобщи, че съответното решение било прието на фона на опасенията за относителния ръст на бюджетния дефицит.

Агенцията отбелязва също, че сега ценните книжа на МФ на САЩ отстъпват по надеждност на държавните облигации на страни като Великобритания, Германия, Франция или Канада.

Аналитиците на Standard & Poor's предупредили, че прогнозата за новия рейтинг е отрицателна, което означава, че е възможно ново падане през близките 1-1,5 години.

На 5 август CNBC съобщи, че S&P е предупредило правителството на САЩ за намерението си да понижи кредитния рейтинг на държавата. Правителствен източник е съобщил за телевизионния канал, че аналитиците от агенцията грешат с един трилион долара при пресмятането на съотношението между външния дълг на САЩ и БВП на страната.

Standard & Poor's заплаши да понижи кредитния рейтинг на САЩ още в средата на юли. Аналитиците се заканиха да го направят, ако не бъде повишен таванът на държавния дълг и МФ не може да изпълнява своите дългови задължения.

Последвайте канала на

1742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини