Данъчните нанасят втори удар по чалгата

05 август 2011 06:30

Данъчните нанасят втори удар по чалгата
©
3403 2

Рунд 2 започват бирници срещу фолка. Данъчните проверки на голяма част от чалга изпълнителите ще бъдат подновени, пише в. "Стандарт".

Причината е, че не са декларирали коректно получените от участия хонорари. Това станало ясно след прегледа на черното счетоводство, което се е водело за участниците в клуб "Биад". Документи и компютри от клуба бяха конфискувани преди дни в съвместна акция на данъчните и МВР. Тогава стана ясно, че фирмата, която притежава дискотеката, както и клубовете "Ориент 33", "Jeam Beam" и "Fire", е укрила 50 млн. лв. оборот.

При проверката на реалното счетоводство станало ясно, че всички изпълнители, които са имали участия в чалга заведенията, са вземали половината си хонорар на ръка, без да го декларират по никакъв начин. Другата половина е била превеждана по банков път. Така например Азис е прибрал хонорар от 12 000 лв., който не е бил коректно деклариран. Само за последната година на ръка са били раздадени на фолк изпълнители хонорари в размер на около 250 000 лв.

Участия през последните 12 месеца в "Биад" са имали още изпълнители като Преслава, Емилия, Анелия, Камелия, Андреа, Тони Стораро, ГаленаГалена Истинското име на Галена е Галина Вичева Генчева. Родена е в гр. Смядово. Има по-големи брат и, ГлорияГлория Галина Пенева Иванова, известна с псевдонима си Глория, е българска попфолк певица. Родена е в, Илиян, Константин и др.

Очаква се всички те да бъдат проверени от данъчните във връзка с изплатените им хонорари от заведението. Най-вероятно това ще доведе до възобновяването на вече приключили ревизии и преразглеждане на течащите.

Десислава Станева
3403 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mitko

2011.11.27 | 14:28

2
napravo da im zabranqt da se pokazvat po televiziata tia 4alga kurvi
пишо

2011.11.27 | 14:28

1
абе след тези удари ще останем без култура .....минимум... кой ще забавлява електората......хахааа....:)))

Добави коментар

Водещи новини