Няма да отхвърлят европроекти с нарушения

  • 16 октомври 2012 07:03

  • 1358
  • 0
Няма да отхвърлят европроекти с нарушения
©

Европроекти, по които има някакви недостатъци, вече няма да се отхвърлят от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към МИЕТ.

Това съобщи за "Стандаhttps://novini.bg/admin/news_edit.php?id=93673рт" Кирил Гератлиев, главен директор на дирекцията, която изпълнява и функцията на управляващ орган по ОП "Конкурентоспособност". Има нови разработени правила, съгласно които проектът се връща, за да се поправи грешката или да се допълни липсваща информация, допълни той.

Този подход се прилага за първи път у нас в практиката за усвояване на пари от оперативните програми на ЕС. Замислен е от самия екип на дирекцията. Досега, ако проектът не постигаше определени административни изисквания, той биваше отхвърлен безвъзвратно и не получаваше финансиране. Новата възможност за поправка на проектите първо се предоставя по мярката "Енергийна ефективност и зелена икономика", по която се отпуска безвъзмездна помощ за намаляване на енергоемкостта на малки и средни предприятия и подобряване на екологичните им параметри.

От 17 октомври до 2 ноември експерти от дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" ще представят програмата в градовете Пловдив, Ямбол, Хасково, Габрово, Шумен, Русе, Видин, Плевен и Благоевград, на т. нар. роуд шоу. На място те ще се срещнат с предприемачите, желаещи да получат пари от еврофондовете, и ще отговарят на техни практически въпроси.

Последвайте канала на

Novini.bg
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини