Бизнесът трябва да усвои 40 млн. лв по схемата "Безопасен труд"

  • 25 септември 2012 16:54

  • 1420
  • 0
Бизнесът трябва да усвои 40 млн. лв по схемата "Безопасен труд"
©

Общата сума, която трябва да се усвои от българските фирми по схемата "Безопасен труд" е около 40 млн. лв, информира ТВ7.

Българските фирми отново могат да кандидатстват за европейско финансиране, с което да подобрят условията на труд на работното място. Всяка компания може да получи от 50 до 200 хил. лв. за модернизиране на техниката, за работни облекла и обучение на персонала.

Всяка фирма може да кандидатства по схемата "Безопасен труд", с изключение на работещите в областта на селското стопанство и държавната администрация. Малките компании получават средствата безвъзмездно, а големите корпорации имат 20% съфинансиране. От първия етап на програма са се възползвали около 240 фирми.

Транспортна фирма в Бургас е сред първите, които печелят европейски средства по схемата за безопасен труд. С получените средства от 107 хил. лв. вече се работи по създаване на по-безопасна среда.

Общата сума, която трябва да се усвои по схемата "Безопасен труд" е около 40 млн. лв. Проектите на бизнеса се приемат до 26-ти ноември.

Последвайте канала на

1420 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини