Нона Караджова: Чакат ни 3 млрд. лв. за екология

  • 21 септември 2012 07:51

  • 1372
  • 2
Нона Караджова: Чакат ни 3 млрд. лв. за екология
©

Общо 3 млрд. лв трябва да бъдат усвоени по ОП „Околна среда“, които ще бъдат насочени в три сектора - водоснабдяване и канализация, управление на битовите отпадъци и биоразнообразие, които касаят природните паркове. Това заяви пред БТВ министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко.

Вече са подписани договори за 3,3 млрд. лв сключени с общини за водоснабдяване и пречиствателни станции на 50 града в страната.
Парите не са предвидени за общините управлявани от ГЕРБ, уточни екоминистърът. През последните 30 г. инвестициите във ВиК изостават многократно от темповете на разрушаването им. За да има възстановяване, трябва да има строителство. Общините разплащат на фирмите, а фактурата се входира в органа, който следи за изпълнението на програмата.

В момента са одобрени проекти на 9 региона, в които има 90 общини по сектора за управлението на битовите отпадъци. Необходимо беше да се сдружат няколко общини, за да управляват съоръженията, посочи Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко. Има сключени договори за 8 региона, уточни екоминистърът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1372 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
da

2012.10.26 | 19:37

2
6te gi osvoite i to mnogo dobre vav s klasi i aydita i po 10 apartamenta na vseki zamesen v dalaverkata va6ta mama gadove 6te si palnite smatkite v 6veicarskite banki a nie 6te gladyvame ......

2012.10.26 | 18:56

1
А на кого са В и К,нали са концесионери,те трябва да инвестират.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини