България остава без евросредства за малките шосета

  • 12 септември 2012 20:54

  • 1042
  • 1
България остава без евросредства за малките шосета
©

Средства за ремонт на малките шосета, които не са по линия на европейските коридори, през следващия програмен период 2014-2020 г няма да бъдат отпуснати на страната ни от Брюксел, категоричен е представителят на Главна дирекция "Регионално развитие" в Европейската комисия Реналдо Мандментс.

Той е на мнение, че към момента страната ни има нужда от десет пъти повече пари за обновяване на общинските и второкласните шосета, отколкото може да отпусне Брюксел. Тези пътища ще трябва да се ремонтират с пари от националния бюджет, защото Брюксел ще отпуска пари само за главните шосета, категоричен бе той. Въпреки становището на Брюксел, страната ни ще се бори отново да получим финансиране за пътища втори клас, заяви управляващата на ОП програма "Регионално развитие" Деница Николова.

Реналдо Мандментс вчера провери обекти в община Троян, финансирани с пари от Брюксел. В региона с пари от ЕС са изпълнени 6 проекта на стойност 17,7 млн. лв. Мандментс инспектира обновения стадион на местния футболен тим "Чавдар" и построена с финансиране от ЕС детска площадка. Той лично провери здравината на катерушките и люлките на детската площадка. Според него добра част от проекта е поставянето на соларни панели, които позволяват играта на малчуганите до късно през нощта. Най-впечатлен Мандментс остана от реновираната детска градина в село Орешак. Той обаче видя два недостатъка - остри ръбове в детската градина и ръжда по построената преди година площадка.

Последвайте канала на

1042 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.11.19 | 21:53

1
мАЛКИТЕ шосета са като мАЛКИТЕ хора, всички ги използват ,но никой не ги ремонтира и поддържа , дреме и на ЕВРОПАТА за тях , нали техните еврокоридори са построени точно от хляба на мАЛКИЯ човек- възрастни ,майки ,деца , бедни работещи , инвалиди и малките " бИЗНЕСМЕНИ".

Добави коментар

Водещи новини