В Созопол ще изграждат център за деца с евросредтва

  • 04 септември 2012 14:30

  • 681
  • 0
В Созопол ще изграждат център за деца с евросредтва
©

Център за настаняване на деца от семеен тип ще бъде изграден в созополското село Атия с европейски средства. Това каза заместник-кметът на Бургас Петя Чапевова, съобщава "Фокус".

Строителството на центъра е по проект “С грижа към детето” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 - 2013 г. В него ще бъдат настанени от 12 до 14 деца до 18 години. Стойността на проекта е близо 770 хиляди лева като гарантовото финансиране е на 100%. „Проектът е с продължителност 24 месеца. Панайот Рейзи посочи, че община Созопол ще се постарае по-бързо да приключи проектните дейности, да бъде построена тази прекрасна сграда”, обясни заместник-кметът. Освен сградата на площ 1100 дка ще има и пясъчник, кът за игра. Градината и училището се намират в близост до центъра, така че децата ще могат да ги посещават. Той ще може да се види от пътя Бургас – Созопол. В едноетажната сграда ще има 8 спални помещения, три от които адаптирани за деца с двигателни увреждания. В центъра ще бъдат настанявани деца, лишени от родителска грижа и деца с увреждания. В Центъра ще има разкрити 8 работни места, като ще има медицински специалисти, възпитател и огняр.

„Паралелно с този проект по трансгранично сътрудничество в Черноморец изграждаме Дневен център за деца с увреждания. Другата задача, която си е поставила общината в сферата на социалните услуги е изграждане на Център за обществена подкрепа”, посочи Чапевова. Към настоящия момент социалната политика на общината е изключително богата, допълни тя. Детските градини в Созопол са безплатни, а на новородено се дават по 2000 лева.

Последвайте канала на

681 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини