Пловдив готви проекти за 500 млн. лв

  • 04 септември 2012 13:21

  • 1918
  • 0
Пловдив готви проекти за 500 млн. лв
©

Община Пловдив подготвя проекти на обща стойност 500 милиона лева, с които ще кандидатства за средства от структурните фондове на Европейския съюз в периода 2014-2020 година. Това съобщи заместник-кметът на общината Димитър Кацарски по време на обществен форум за визията, приоритетите и зоните за въздействие в града през следващия програмен период.

Форумът е част от европейския проект "Интегриран план за градско развитие на Пловдив", чиято задача е да обедини идеите на община Пловдив, бизнеса и неправителствените организации за развитието на града до 2020 година. Проектът е на стойност около един милиона лева, обясни Кацарски, който е и негов ръководител. Целта му е да гарантира успешното участие на общината в усвояването на европейските средства в периода 2014-2020 година.

Планът за развитието на Пловдив включва три зони в града. В тях ще бъдат инвестирани средствата до 2020 година, за които общината ще кандидатства по европейски проекти, обясни Кацарски. Първата зона за въздействие с преобладаващ социален характер е територията между бул. "Марица" и бул. "Мария Луиза" и бул. "Източен и Старинен Пловдив". Зоната за въздействие с потенциал за икономическо развитие е кварталът "Гладно поле". Третата зона за въздействие с публични функции с висока обществена значимост
обхваща района около Централната ж.п.-гара, допълни Кацарски.

Последвайте канала на

БТА
1918 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини