Община Златоград се обновява с европейски пари

  • 03 септември 2012 19:06

  • 2006
  • 0
Община Златоград се обновява с европейски пари
©

Над 12 милиона лева от европейски проекти се влагат в момента в инфраструктурата на община Златоград. Строителите използват летните месеци, за да изпълнят необходимите ремонти. Проектите ще бъдат завършени през следващата година, съобщи БНТ.

През последните месеци най-южният град на България - Златоград - е заприличал на строителна площадка. Почти едновременно тук са стартирали няколко големи проекта.

В момента се работи и стадиона, работи се и на площада, и на парка, прави се нова комуникация за Гърция, изгражда се крайбрежна стена, водоснабдяваме село Долен, едно голямо село в община Златоград. Така че благодарение на тези европейски програми ние ще подобрим вида и условията за живот в Златоград, разказва кметът Мирислав Янчев.

С над половин милион лева вече почти е изградена и подпорна стена с дължина 264 метра по поречието на река Върбица. Преди водата често е излизала от коритото и е заливала близките къщи.

През следващата година строителните работи ще продължат. Със средства от фонд „Козлодуй" ще бъдат санирани две училища и още две общински сгради.

Последвайте канала на

2006 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини