Дончев: До края на 2016 г. държавите от ЕС ще бъдат проверявани по списък с реформи

  • 03 август 2012 12:50

  • 585
  • 0
Дончев: До края на 2016 г. държавите от ЕС ще бъдат проверявани по списък с реформи
©

Министърът по управление на еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник съобщи във Варна, че до края на 2016 година всички държави-членки на ЕС ще бъдат проверявани по списък с конкретни реформи, предаде БНР.

"Ако някоя държава не е отбелязала напредък, финансирането й може да бъде изцяло спряно. Българското правителство няма да допусне намаляване на финансирането на страната ни за следващия програмен период, а новите правила за реформи и финансов контрол не ни плашат, защото ги спазваме", допълни той.

През есента ще бъде представена стратегията "България 2020", която представлява конституцията в планирането ни в различните сектори. В момента две работни групи разработват темите образование, наука и иновации, които могат да бъдат изведени в отделна оперативна програма, както и aдминистративната реформа.

Томислав Дончев се срещна с кметове на общини от Варненска област, за да представи акцентите в планирането за следвания програмен период.

Последвайте канала на

Десислава Станева
585 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини