Договорихме 3,7 млрд лв. по ОП "Транспорт"

  • 06 юли 2012 10:53

  • 1113
  • 0
Договорихме 3,7 млрд лв. по ОП "Транспорт"
©

Близо 3,7 млрд. лв. или 92% от ОП „Транспорт” е договорена, съобщи министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

През първите три години на програмата - изключително слаба подготовка от страна на проектите, изключително голямо забавяне. През 2009 г. ние заварихме едва около 14 милиона лева разплатени средства, които на фона на бюджет от 4 млрд., сами си давате сметка какво означава, каза Московски.

„Договорирането беше с изключително забавени темпове. Единственият проект, който се движеше тогава, беше софийското метро и то по-скоро благодарение на усилията на тогавашния кмет, който в момента е премиерът Борисов”, посочи министърът.

„Екипите в голямата си част са същите, както и днес, което показва, че техният капацитет е на лице, единственото обяснение е, че е липсвала политическа воля да се даде правилната посока на развитие. Това успяхме да направим. За тези три години цифрите показват съвсем различни неща. Това се прави до голяма степен със същите хора, които са били и преди и аз искам да им благодаря”, каза още Московски.

Последвайте канала на

Novini.bg
1113 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини