ЕК ни разреши да изразходваме по - гъвкаво парите за околна среда

  • 25 юни 2012 21:53

  • 985
  • 0
ЕК ни разреши да изразходваме по - гъвкаво парите за околна среда
©

Европейската комисия даде съгласие България да изразходва по-гъвкаво парите за околна среда и да насочи средства от едноименната оперативна програма към нови дейности, които сега са извън обхвата й.

Това съобщи министър Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в Брюксел след среща с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан, предаде БНР.

До края на юли ще бъдат определени новите дейности и сумите, които ще бъдат пренасочени към тях, като те може да достигнат 150 милиона лева. Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник смята, че няма причини в юлския мониторингов доклад България отново да бъде критикувана за злоупотреби с еврофондове, защото според него превантивния подход вече дава резултати.

България, специално по отношение на европейските пари, според мен е по-скоро в комфортна ситуация. Ако видите базисния индикатор, процент грешки, резултатите на България са доста по-добри от средните за Европейския съюз, посочи Дончев. Това, което се прави, е проблемът да се хваща в зародиш и да не позволяваме да се материализира. Имаме бърза, ефективна, може би в някаква степен жестока, но безспорно ефективна система за финансови корекции. Бъркаш, плащаш. Превантивният ефект е налице. Защото от финансовите корекции боли, каза още министър Дончев.

Това е второ подобно решение за по-малко от седмица. На 21 юни от Брюксел разрешиха да се пренасочат 600 млн. лв. Европейската комисия разреши прехвърлянето на сумата по Програмата за развитие на селските райони от мерки, към които няма интерес, към по-атрактивни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
985 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини