Първенци сме по публично финансиране за енергийна ефективност на частни жилищни сгради

  • 20 юни 2012 19:45

  • 1149
  • 0
Първенци сме по публично финансиране за енергийна ефективност на частни жилищни сгради
© Булфото

За България е договорен най-високият процент публично финансиране за мерките за енергийна ефективност на частни жилищни сгради. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на информационна среща в Смолян, на която се представят възможностите на проект "Енергийно обновяване на българските домове" по Оперативна програма "Регионално развитие".

За нашата страна е договорено публично финансиране до 50 процента по проектите за мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, докато в други европейски държави това финансиране достига максимум 30 на сто. Проектът е пилотен, защото за първи път европейски ресурс ще достигне пряко до всеки български гражданин, който желае да се възползва от възможностите на "Енергийно обновяване на българските домове", допълни заместник-министърът.

Николай Нанков, експерти и представители на Областния информационен център и Община Смолян представиха пред жители на областния град условията и потенциала на проект "Енергийно обновяване на българските домове", който се финансира в рамките на схема "Подкрепа за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради". Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв, а документите за кандидатстване ще се приемат след 1 юли.

Последвайте канала на

БТА
1149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини