България може да загуби милиони евро от ЕК заради ВЕИ-та

  • 08 юли 2015 06:12

  • 5356
  • 6
България може да загуби милиони евро от ЕК заради ВЕИ-та
©

Ударното изграждане на фотоволтаични паркове е на път да се окаже прескъпо начинание за държавния бюджет. Европейската комисия отказва да признае десетки милиони евро разходи, платени за реализацията на тези проекти, защото токът от тях се купува на преференциални цени.

Брюксел счита това за недопустимо двойно финансиране и настоява за намаляване на парите по Програмата за развитие на селските райони.

България ще се опита да спаси парите, като предоговори сериозна част от сключените договори за изкупуване на електроенергията на преференциални цени. Това става ясно от писмо, изпратено от Брюксел до Държавния фонд "Земеделие" по повод извършена проверка на програмата за развитие на селските райони, пише в. "Сега".

За проблема с проектите, изграждани в първия мандат на ГЕРБ, призна и правителството. Изграждането на фотоволтаични паркове по програмата за селските райони бе сред най-атрактивните мерки в предходния програмен период.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5356 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ванко

2015.12.20 | 17:09

6
Нещо не схванах новината.Държавата дала пари на свои хора да си построят парковете,всички ние сме им плащали скъпо и прескъпо тока.А сега лошите европейци не искат да възстановят разходите на държавата.Чудо-голямо,ние сме богата страна с богати данъкоплатци,винаги може да вземеме от тях пари и да ги раздадеме на когото трябва.Еб.. ти и държавата.Май и нас,като чеченците навремето,трябва да ни изселят някъде

2015.11.20 | 13:18

4
Много хора вече се изселиха сами, а останалите няма да ви изселват понеже някой трябва да им плаща данъци на идиотите от НС

2015.12.20 | 17:09

5
Те в Европа да не са балами, като нас! Депутатите ни тарикати да взимат пари от ЕС да си направят парковете, пък после и да продават на преференциални цени?! Тия нямат натъпкване, ако има чалъм, и от три места ще цуцат едновременно! А после ще увеличавали тока, народа да им плаща...!!!
XXL

2015.11.20 | 13:16

3
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ЗАГУБИ НИЩО.ГУБЕЩИТЕ КАКТО ВИНАГИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАДЦИ.ЩЕ НИ УВЕЛИЧАТ ТОКА И ГОТОВО.

2015.11.20 | 13:16

2
Това се нарича санкции за държавно субсидиране на частни фирми което е нарушение на директива на ЕС .Това се прави вече 7 години въпреки предупрежденията от ЕС да се прекратят договорите като незакони

2015.11.20 | 13:15

1
За такова"Развитие на селските райони" трябва да има глави на дръвника!

Добави коментар

Водещи новини