КЗП приключи изпълнението на проект за изграждане на административен капацитет

  • 10 февруари 2015 09:00

  • 960
  • 0
КЗП приключи изпълнението на проект за изграждане на административен капацитет
©

Комисията за защита на потребителите (КЗП) приключи изпълнението на проект „Изграждане на административен капацитет за осигуряване на цялостното управление на непрекъснатостта на работата на Комисията за защита на потребителите” по Оперативна програма „Административен капацитет”, чиято основна цел беше: „Подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията на Комисията за защита на потребителите за осигуряване на цялостното управление на непрекъснатостта на работата й”.

Служителите на КЗП участваха в повече от едно от проведените обучения, разпределени в следните цикли и теми:

1. Проведени 3 цикъла на обучение за 55 служители, по специализирани теми, свързани с одит и контрол на дейността на публичния сектор (включително специфични аспекти от организацията на дейността на одитната дейност).

2. Проведени 6 цикъла на обучение за 190 служители свързани с управление, координация и контрол при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации.

3. Проведени 5 цикъла на обучение за 135 служители по теми, свързани със сигурността на информацията (прилагане на Закона за защита на класифицираната информация – ЗЗКИ, специфични обучения по защита на класифицирана информация и др.).

Постигнатите резултати след изпълнение на проекта и усвоените компетенции са в областта на:

- Придобиване на знания относно нормативната база и регулациите за вътрешните одити в публичния сектор, вкл. за Закона за вътрешните одити в публичния сектор;

- Придобиване на знания и умения относно регулациите и методите за одитиране на управленски системи, вкл. за стандарта ISO 19011;

- Придобиване на знания и умения за планиране, изпълнение и докладване на одит дейности и управление на последващите действия след приключването на одита.

- Придобиване на знания и умения за планиране и провеждане на инспекции;

- Процеси и техники за одитиране;

Последвайте канала на

Novini.bg
960 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини