Томислав Дончев: 2015 г. ще бъде годината с най-високия обем на плащания

  • 23 януари 2015 09:26

  • 1696
  • 0
Томислав Дончев: 2015 г. ще бъде годината с най-високия обем на плащания
© Булфото

Обречени сме 2015 г. да бъде годината с най-високия обем на плащания и ако тук не следваме най-амбициозните цели, резултатът ще бъде загуба на пари. В крайна сметка 2015 г. е последната година от стария програмен период и това, което бъде разплатено до края на годината е това, което ще успеем да разплатим за целия програмен период. Това каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика в интервю за БНР.

„По правилото M+2 сумата, която трябва да бъде платена от стария програмен период е наистина впечатляваща. Става дума за близо 4,5 млрд. лева. Освен това обаче ние имаме амбицията новия програмен период да стартира като реални плащания. За тази цел назначен е темпът на одобряване на оперативните програми, темпът, с който се акредитират управляващи органи, което е мой ангажимент”, заяви Дончев.

„Като цяло амбицията ни е да отворим процедури за 6 млрд. лева и да бъдат разплатени не по-малко от 1,1 млрд. лева. Кумулативното натрупване на суми от стария и новия програмен период наистина предполага един значим обем плащания, което ще има ефект и по отношение на инвестиционния процес и по отношение на икономиката. Даваме си сметка, че това е тежко предизвикателство, колкото да напомним, че това трябва да бъде свършено от същите администрации и същия брой хора. Няма как да бъдат назначавани нови хора”, подчерта Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник и добави, че сравнено с изминалата 2014 г. това са 2 пъти повече пари, които трябва да преминат през системата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1696 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини