Московски: Геройство ще е да не загубим пари по ОП "Транспорт"

  • 22 януари 2015 11:49

  • 1032
  • 0
Московски: Геройство ще е да не загубим пари по ОП "Транспорт"
© Булфото

Ще направим всичко възможно да не допуснем загуба на средства по ОП "Транспорт" и към 2015 г., обеща министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета при откриването на Годишния отчет за напредъка на Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Министърът отбеляза, че ще трябва да се усвоят около 600 млн. евро, което ще бъде голямо предизвикателство за ведомството и бенефициентите.

Московски подчерта, че през предходната година не е била допусната загуба на средства по програмата, въпреки определен критичен момент. Договорен е целият наличен ресурс по програмата, разплатени са над 1,5 млрд. евро или 71-72 на сто от обема на всички средства от програмата. Почти 1,1 млрд. евро вече са възстановени към националния бюджет от Брюксел, каза министърът.

Общо 22 инвестиционни проекта се финансират по програмата, като седем от тях са завършени, вече са изградени и рехабилитирани над 250 километра жп линии, повече от 150 километра магистрали са пуснати в експлоатация. Сега се работи по общо 15 големи проекти, сред които са магистралите "Струма" и "Марица", столичното метро. Ще направим всичко те да бъдат завършени в срок, заяви министърът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1032 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини