Кунева: За съжаление имаме малък опит в публично-частното партньорство

  • 12 декември 2014 12:34

  • 1426
  • 2
Кунева: За съжаление имаме малък опит в публично-частното партньорство
© Булфото

Преди 6 месеца Европейският съюз навлезе в безпрецедентна криза. БСП и ПЕС непрекъснато критикуваме орязването на социалните мерки по време на криза. Единствено мощна инвестиционна стратегия ще спомогне растежа на икономиката и намаляването на безработицата в ЕС. Планът "Юнкер" предвижда точна това. Моят въпрос към вицепремиера Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 е, имаме ли представена българска стратегия за този инвестиционен план. 

Този въпрос зададе от трибуната на Народното събрание Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, от БСП, по време на днешния парламентарен контрол. Планът "Юнкер" се радва на подкрепа и от дясно, и от ляво, започна отговора си Кунева. Българската позиция е изготвена от Министерство на финансите. Тя е одобрена и от Министерски съвет. Определени са конкретни проекти, които да кандидатстват по този план. Координацията се извършва от МФ и дава експертна селекция на проектите, които да се предложат за участие. На този етап Европейската комисия иска да се информира какъв тип проект предлагат различните държави. България конкретно работи в няколко направления: климат, енергетика, пътна и железопътна инфраструктура, поясни Кунева.

На нас ни предстои да пренастроим цялото си мислене за усвояването на тези средства. За съжаление имаме малък опит в публично-частното партньорство. За това ви моля и вие да следите тези проекти, чрез вашия контрол, приключи вицепремиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.13 | 10:04

2
Кунева,ти си една от мразените политици в България,хората не могат да ти гледат кривата физиономия,а ти държава ще ми управляваш,против волята народна!

2014.12.13 | 10:04

1
-И от ляво и от дясно:Това да не са ти пишките изкривили ти, католическата дзурла......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини