Нова агенция може да одобрява европроектите за земеделие

  • 06 декември 2014 07:19

  • 1361
  • 0
Нова агенция може да одобрява европроектите за земеделие
© Булфото

Министерство на земеделието да одобрява проектите по новата програма за селските райони в периода 2014 - 2020 година вместо фонд „Земеделие“.

Това е дискутирано на последното заседания на тематичната работна група, която работи по проекта на нова програмата за селата. Идеята е фондът само да плаща за проектите, пише в. Труд. Идеята била нова агенция към министерството на земеделието да оценява и подписва одобрените проекти по селската програма с бюджет е 2,338 млрд. евро. Това издадоха участници в обсъждането. Според тях идеята се подкрепяла и от зам.-министъра на земеделието Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град, който отговаря за програмата.

От кабинета на Грудев посочиха, че такова решение не е взимано и нито отрекоха, нито потвърдиха, че е обсъждано от тематичната група. Източници на „Труд” обясниха, че, ако се върви към промяна на органа, който одобрява проектите, това ще стане до 15 декември, когато се очаквало преработената програма за селата да бъде изпратена за одобрение от ЕК. Първият й вариант бе върнат в средата на октомври с 426 забележки.

Не е ясно дали ако се върви към обсъжданата реформа, 250-те експерти от дирекция „Договориране“ на фонд „Земеделие“ ще бъдат преместени в новата структура на агроведомството. Сред чиновниците вече имало напрежение, заради страховете, че може да изгубят работата си. „В парламента съм на комисия. Не знам за това предложение и не е обсъждано с мен“, коментира шефът на фонд „Земеделие“ Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини