Грудев: Ще загубим евросредства

  • 15 октомври 2014 15:06

  • 2961
  • 1
Грудев: Ще загубим евросредства
©

Потенциална загуба на средства по Програмата за развитие на селските райони ще има, категоричен е служебният министър на земеделието и храните Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град.

Очакванията са загубите към края на годината да бъдат между 70 и 98 млн. евро, допълни той на пресконференция в МС. Към първи август тази година под потенциален риск за загуба са били над 347 млн.евро, напомни министърът. За текущата година към настоящия момент оценките за загуба по Програмата за морско дело и рибарство възлизат на около 3,5 млн.лева, които няма да бъдат усвоени до края на годината.

В отговор на въпрос министърът отбеляза, че България е представила последна в ЕК новата ПРСР и това е станало през юли. По нея миналата седмица са получени над 400 коментара на Комисията, като голяма част от тях вече са отстранени, каза министърът. Той посочи, че в новата програма липсва ясна цел и стратегия какво България иска да постигнем с нея.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.15 | 16:54

1
Един боклук по-малко на тази земя.

Добави коментар

Водещи новини