750 млн. лева дава МС за спрените „Околна среда" и „Регионално развитие"

  • 10 септември 2014 08:33

  • 1307
  • 0
750 млн. лева дава МС за спрените „Околна среда" и „Регионално развитие"
©

750 млн. лева ще бъдат отпуснати от служебното правителство за започването на разплащания по спрените европейски програми „Околна среда" и „Регионално развитие". Първата програма е изцяло спряна, а по втората - не могат да се извършват плащания по ключови оси. Очаква се по този начин да бъде предотвратена загубата на пари за страната ни, както и провала на важни проекти, започнати по двете оперативни програми, съобщи Дарик.

Също така предстои правителството да одобри проекта на новата оперативна програма по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Целта й е да се предотврати социалното изключване на най-бедните.

Средствата ще бъдат насочени в две направления - осигуряване на индивидуални пакети от хранителни продукти за нуждаещите се за период от седем години, както и подкрепа за обществените трапезарии, което ще гарантира целогодишното им функциониране.

Очаква се министрите да разгледат предложението на министъра на културата за обявяването на Рилския манастир за обект с национално значение. Новият статут ще подпомогне опазването на културното наследство на манастира, както и развитието на територията, на която е разположен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини