Има риск да загубим 24 млн. лева по ОП "Транспорт", алармира министър Ангелкова

  • 15 август 2014 14:23

  • 1955
  • 1
Има риск да загубим 24 млн. лева по ОП "Транспорт", алармира министър Ангелкова
© Булфото

Има опасност да бъдат загубени 24 млн. лева европейски средства по Оперативна програма "Транспорт". Това обяви служебният министър на транспорта Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard при представянето на екипа си.

Ангелкова уточни, че е получила днес предварителен одиторски доклад от Брюксел и че екипът й има два месеца да поправи грешки в инфраструктурни проекти, за да се намали сумата, която Европейската комисия може да отреже. Тя посочи, че до момента по програма "Транспорт" са разпределени и разплатени 63% от евросредствата или близо 2,5 млрд. лева, каза новият служебен министър.

"По ОП "Транспорт" до момента е изплатено на АПИ около 1 млрд. и 28 млн. лв., НКЖИ пък е получила 472 млн. лв., които са достигнали до строителите. Основната ни цел в рамките на тези 2 месеца е да предложим конкретен план за действие, за да може всички мерки да бъдат заложени в програмата", заяви Ангелкова.

Няма да толерирам никакви незаконни действия в системата на транспорта, каза служебният министър на транспорта.

Сред основните приоритети на служебния министър са запознаване с текущото състояние и подобряване на финансовото и техническо състояние на предприятията и търговските дружества в системата на транспорта, като основно това са БДЖ и НКЖИ. В рамките на тази седмица тя е провела 4 срещи с тях."

"Ще продължа активния диалог с кредиторите на БДЖ, предстоят ни срещи с банките в средата на септември, изпратили сме писма до тях", обясни Ангелкова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1955 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Alex

2014.08.15 | 15:41

1
Много важно те тези пари пак при някой турски строителен концерн ще отидат или чиновниците ще си разпределят по между си!

Добави коментар

Водещи новини