Пловдив остана без пари от фонд "Развитие"

  • 06 февруари 2014 09:06

  • 2110
  • 3
Пловдив остана без пари от фонд "Развитие"
© Община Пловдив

Вторият по големина град в страната няма да получи нито лев от държавни фонд "Развитие", стана ясно след окончателното разпределение на средствата в размер на половин милиард.

Градът под тепетата кандидатства с четири важни проекта, сред които строежа на нова зоологическа градина, детска градина, разширение на ключов булевард и довършване на многофункционалната спортна зала "Колодрума", за която са нужни още 16 милиона лева.

"Най-много ни боли за залата, която е буквално на финала на изграждането си, коментираха пловдивчани. Има работа за най-много още два месеца и залата може да бъде отворена", обясни и кметът Иван Тотев.

"Колодрумът" е проект, който в продължение на години бе в застой. При предишното правителство бе подновено и почти завършено изграждането на съоръжението, което ще е приблизително с размерите на столичната зала "Армеец". От страна на държавата са поети ангажименти и досега не се е чуло мнение, че залата няма да бъде довършена. Пари за това обаче така и не се отпускат.

Последвайте канала на

2110 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Спиро

2014.04.16 | 17:50

3
Не лъжете бе! При "Колудрума" беше важното да се построят жилищните проекти до него от "наши" хора, целта никога не е била залата да се завърши. И сега ще си седи така, Мамин заминаваш си келеме крадливо!

2014.04.16 | 17:50

2
БОЙКО КЪДЕ СИ
крадлив

2014.02.22 | 12:10

1
бетон не се яде, а и червените бабички нямат зъби пък и какво плачем толкова сгради се рушат незавършени,нали и сега какво пак да дойде бате бойко, той строи, не бие,студенти,пуска магистрали и театри започва стадиони и колодруми, да заповяда да си ги довърши, ами защо загубихме толкова време

Добави коментар

Водещи новини